17.09.2023

Zlín hostí Plzeň, Sparta na vyprodané Letné vyzve Slovácko

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Trojici zápasů nabídne nedělní program nejvyšší fotbalové soutěže. V hlavním přenosu na O2 TV Fotbal se odpoledne utkají Zlín s Plzní, večer pak Sparta se Slováckem, O2 TV Fotbal v multidimenzi nabídne severočeské derby Jablonec–Liberec. Superstudio s moderátorem Michalem Hrdličkou startuje ve 14.30 hodin.

Ještě před startem hlavního programu se z Jablonce přihlásí reportér David Nyč. „Přiblíží nám atmosféru před utkáním a jaká by na něj mohla dorazit návštěva. Promluví také o pozici trenéra Radoslava Látala v Jablonci a vyzpovídá libereckého kouče Luboše Kozla,“ uvedl Michal Hrdlička.

Neděle 17. září od 15.00 hodin: FC Zlín – FC Viktoria Plzeň

Zlín vyhrál jediný z posledních osmi ligových duelů, doma v lize ale dvakrát po sobě neprohrál a získal tam všechny čtyři body v sezoně. „Vstup do soutěže nám nevyšel úplně podle našich představ, na druhou stranu jsme měli těžké soupeře. Teď nás zase čeká těžký zápas, asi takový, jako když hrajete se Spartou nebo se Slavií,“ poznamenal kouč Zlína Pavel Vrba.

Současný trenér „Ševců“ vedl Viktorii ve 242 ligových utkáních s bilancí 148–55–39. „Plzeň pravidelně hraje o titul nebo pohárové příčky, určitě je to soupeř, který patří k favoritům ligy. Určitě je to pro mě trochu jiný zápas, protože jsem v Plzni nějakou dobu působil, spoustu lidí v klubu znám. Ale dnes jsem ve Zlíně a samozřejmě chci uspět s ním,“ dodal.

Plzeňští v lize porazili Zlín pětkrát za sebou a prohráli jediný z posledních 13 vzájemných zápasů. Západočeši jsou v tabulce šestí, ale mají k dobru odložené utkání v Mladé Boleslavi. Viktoria aktuálně drží sérii devíti soutěžních vítězství. „Mužstvo Zlína má svůj potenciál, myslím, že se zlepšuje a bude se zlepšovat. Pro mě to vůbec není nějaký kandidát na sestup, přes léto zaznamenávám pokrok ve vývoji mužstva pod vedením Pavla Vrby,“ prohlásil plzeňský trenér Miroslav Koubek.

Západočeši, kteří v lize čtyřikrát po sobě vyhráli a zvítězili v posledních devíti soutěžních zápasech, prohráli jediný z posledních osmi ligových zápasů ve Zlíně. „Domácí budou velmi bojovní a odhodlaní, pravděpodobně budou vycházet spíš z aktivní defenzivy. My budeme v určitých pasážích hry možná v převaze dobývat blok soupeře, ale musíme si dát veliký pozor na jejich velmi dobré rychlé brejky. Věřím, že i když se Zlín hodně zlepšuje, kvalita je stále na naší straně a potvrdíme to,“ doplnil.

„S expertem Janem Rajnochem probereme, jak se řečí čísel daří Caduovi, reportérka Denisa Doležalová nám prozradí, zda bude Plzni k dispozici Jan Sýkora a jak to vypadá se zlínským brankářem Stanislavem Dostálem, jenž se v minulém kole zranil,“ uvedl moderátor Michal Hrdlička.

Neděle 17. září od 18.00 hodin: AC Sparta Praha – 1. FC Slovácko

Sparťané vedou tabulku o skóre před úhlavním pražským rivalem, s nímž se v Edenu utkají v příštím kole. Letenští v nejvyšší soutěži porazili Slovácko v jediném z posledních čtyř zápasů. „Slovácko je dobrý tým, v sezoně se mu vede dobře. Patří mezi nejlepší mužstva, jsou silní. Po fyzické stránce udělali velký pokrok,“ řekl sparťanský asistent trenéra Lars Friis.

Sparta, která má s 19 góly nejlepší ligový útok, doma v lize prohrála jediný z posledních 20 zápasů a v této sezoně nejvyšší soutěže tam vyhrála všechna tři utkání. „Hrají velmi intenzivně. V neděli to bude hodně zajímavý zápas,“ dodal.

Slovácko venku v lize prohrálo jediné z posledních šesti utkání a v této sezoně nejvyšší soutěže tam v dosavadních třech utkáních neinkasovalo. „Sparta je velice těžký soupeř. Hlavně v domácím prostředí je velmi silná, dává hodně gólů. Bude to trochu jiný level než ostatní zápasy,“ podotkl trenér brankářů Luboš Přibyl.

Celek z Uherského Hradiště v lize čtyřikrát za sebou neprohrál, z toho zaznamenal tři výhry. „Každé utkání začíná 0:0 a i v minulosti jsme byli schopni tam uhrát solidní zápasy, dokázali jsme tam dokonce zvítězit. Tak proč se o to nepokusit znovu? Podle mě bude důležité co nejdéle udržet čisté konto,“ navázal.

Jedním z tématů předzápasových rozborů bude návrat Milana Heči na Letnou. „S experty Jakubem Podaným a Zdeňkem Ščasným pohovoříme i o nové sparťanské posile Angelovi Preciadovi,“ dodal Michal Hrdlička s tím, že reportér Vladimír Grebennikov pohovoří s Martinem Svědíkem, trenérem Slovácka, a s ředitelem marketingové komunikace Sparty Kamilem Veselým o sérii vyprodaných domácích zápasů Sparty.

Nedělní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME