20.02.2024

Vítkovice čeká souboj s Brnem

HC Vítkovice Ridera

Redakce O2 TV Sport

Oběma týmům jde o hodně: Ostravanům o co nejlepší pozici v předkole play off, Jihomoravanům o přímý postup do čtvrtfinále. Jiskřivý souboj nabídne O2 TV Sport, předzápasový program započne v 17.00 hodin, provede jím moderátor Jan Homolka.

Doma se Severomoravanům příliš nedaří, vždyť ve své aréně prohráli čtyři z posledních pěti odehraných utkání. Na druhou stranu zvítězili tři venkovní zápasy za sebou, naposledy v Olomouci 2:1. „Po zápase jsme hráčům řekli, že tohle byl přesně ten výkon, který jsme po nich chtěli. Mužstvo bojovalo, makalo a odměnou nám i skvělým fanouškům byly tři body, kterých si velmi vážíme,“ konstatoval hlavní trenér Vítkovic Pavel Trnka pro web klubu.

V sestavě na Hané chyběl kapitán a nejproduktivnější hráč modrobílých Dominik Lakatoš. „Nebyl nominován na zápas. To je celé. Více k tomu nechci říkat,“ uvedl Trnka. Zda Lakatoš nastoupí ve středu proti Kometě, to je zatím nezodpovězenou otázkou, faktem ale je, že na marodce jsou momentálně stále útočníci Dej, Kotala a Kalus a obránce Kovář.

„Co nás v zápase s Kometou čeká? Extrémně silný soupeř, velmi ofenzivně laděný, který je aktuálně v top4 a zároveň o udržení ve čtyřce bojuje. My se musíme na Kometu opravdu velice precizně připravit a hlavně to pak přenést do zápasu, nesmíme ani na okamžik polevit,“ doplnil trenér Ostravanů.

Kometa sice prohrála první čtveřici utkání sezonu, po výměně hlavního trenéra ale stabilizovala svou výkonnost, ba dokonce stoupá. Bodovala sedm utkání za sebou. „Všechny nás mrzelo, že se nám nepovedlo domácí utkání s Kladnem (prohra 2:3 v prodl. – pozn. red.) a fanoušci pískali. Za nás hráče můžu říct, že každý byl z té prohry smutný a do utkání dali všichni sto procent. Věřím, že jsme se výhrou na Spartě fanouškům ospravedlnili a jedeme dál,“ pronesl pro www.hc-kometa.cz útočník Kristián Pospíšil.

Brno může v Ostravě navýšit jednobodový náskok před pátým Libercem i šestým Litvínovem. „Teď už jde o hodně. Jestli chceme být v top čtyřce, musíme posbírat co nejvíc bodů,“ dodal.

„S expertem Miloslavem Gureněm probereme absenci Dominika Lakatoše v sestavě Vítkovic v minulém utkání, rozebereme i zlepšené výkony Komety,“ řekl Jan Homolka, moderátor utkání, s tím, že otázkám reportéra Jana Hrabala budou čelit Marcel Barinka a Martin Zaťovič.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME