28.04.2024

Třinec to dokázal: vyhrál sedmý zápas a slaví pátý titul v řadě!

HC Oceláři Třinec

Redakce O2 TV Sport

Finále play off hokejové Tipsport extraligy vyhráli hokejisté Ocelářů a získali pátý titul v řadě. V rozhodujícím sedmém utkání zvítězili svěřenci kouče Zdeňka Motáka na ledě Pardubic 2:1 v druhém prodloužení gólem Davida Ciencialy v čase 83:51.

Obě branky během základní hrací doby padly ve druhé třetině. Slezané vedli od 25. minuty zásluhou trefy kapitána Petra Vrány v přesilovce, v čase 39:53 vyrovnal Ondřej Vála. O titulu nakonec rozhodl Cienciala, jenž sezonu začínal právě v dresu Dynama.

Oceláři uspěli v 16. sérii po sobě. Jako první došli k titulu v play off výhradně s výsledky 4:3 na zápasy. Získali celkově šestý titul. Poprvé slavil Třinec v roce 2011 a potom čtyřikrát za sebou v dohraných sezonách v letech 2019, 2021, 2022 a loni.

Pardubičtí hokejisté si musí na první zlato od roku 2012 počkat. Již loni v roli hlavního favorita dosáhli pouze na bronz, když je právě Třinec vyřadil v sedmém semifinále na východě Čech.

Jak v rozhovoru s Janem Hrabalem chválil své hráče kouč třineckých mistrů Zdeněk Moták? „Jsem dojatý, je to neočekávaný titul. Co ti chlapci udělali, to je prostě skvělé. Jsem strašně rád, že jsem byl součástí tohohle představení. Musím před hráči smeknout.“

Kapitán Petr Vrána dovedl Třinec k dalšímu titulu, v sedmém finále si navíc připsal i veledůležitý úvodní gól. „Všichni jsme v šoku, vypadlo nám několik stěžejních hráčů a někdy to nebylo hezké, ale na to se nikdo neptá. A bohudík to vyšlo,“ zářil se zlatou medailí na krku.

David Cienciala začínal sezonu v Pardubicích, nakonec na jejich ledě vystřelil Třinci titul. „Ani nevím, čím jsem zasáhl puk. Nemám slov, že jsme to dokázali. Měli jsme tak těžkou cestu v play off a ukázal se neskutečný charakter, šli jsme si za tím. Zvládli jsme to jako tým. Oslavy budou brutální,“ zářil šťastný střelec.

Jedním z třineckých hrdinů byl opět gólman Ondřej Kacetl. „Bylo to hrozně náročné. My jsme si to udělali tak těžký, všechno na sedm zápasů, ale ten pocit je neskutečný. Jak řekl Nesty, vyhrávat je droga a my ji chtěli znova,“ usmíval se po zisku mistrovského titulu.

Martin Růžička má s Třincem další mistrovský titul! „Tituly nikdy neomrzí, letos jsme si to vyloženě vydřeli. Byla to síla vůle, ten tým je ohromně silný vnitřně. Měli jsme spoustu zraněných a stejně jsme to dokázali. Nic takového jsem snad ještě nezažil,“ zářil. A proč ho nejspíš čeká operace?

Třinecká mistrovská jízda Mariana Adámka pořádně dojala. „My jsme tady prostě rodina, je to neskutečné. Už jsem brečel asi 20 minut v kuse. Splnila se mi všechna přání, mám doma zdravou rodinu. Za ty kluky tady bych položil život a vím, že oni za mě. Budeme na to vzpomínat do konce života,“ hodnotil emotivně.

Andrej Nestrašil sedmý zápas kvůli zranění protrpěl na tribuně. „Je to ohromná úleva. Když člověk hraje, tak to tolik nevnímá. Mám zítra ráno v sedm operaci, doufal jsem, že to bude rychlé, abych stihl dojet do Olomouce. Na oslavy se ke klukům kdyžtak připojím až někdy v úterý nebo ve středu,“ prozradil. A co ho přesně zdravotně trápilo?

Jak v interview s Terezou Kubíčkovou hodnotil sedmé finálové utkání kouč poražených Pardubic Marek Zadina? „Jsme zklamaní, chci pogratulovat Třinci. Dnes jsme byli lepší, ale prostě jsme nedali gól z tlaku, který jsme měli, a oni z jedné šance dali gól. Kluci hráli výborně, chci jim poděkovat za celou sezonu a skvělé play off. Bohužel se to přiklonilo k soupeři.“

Kde se podle kapitána poražených Pardubic Lukáše Sedláka finálová série lámala? „Nejvíc mě mrzí ten první zápas doma, ten jsme měli vyhrát a urvat ho tady. Chtěli jsme titul, druhé místo bude s odstupem času taky hezký, ale titul by byl hezčí,“ mrzí ho.

Jak kousal zklamání gólman poražených Pardubic Roman Will? „Hrozně mě to bolí a mrzí, ale tohle je hokej. My pojedeme dál a budeme ještě lepší. Chci, aby moje děti viděly, že vyhraju pohár. Takže musím makat dál a snad se mi to splní. Je to můj obrovský sen a udělám pro to maximum,“ hlásí.

HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec 1:2 ve druhém prodloužení (0:0, 1:1, 0:0 – 0:0, 0:1) .
Branky a nahrávky:
40. Vála (Mandát) – 25. P. Vrána (Kundrátek, Cienciala), 84. Cienciala. Rozhodčí: Jeřábek, Šír – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 10 194 (vyprodáno). Konečný stav série: 3:4.
HC Dynamo Pardubice: Will – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Hájek, Vála – Hyka, L. Sedlák, Pánik – Radil, T. Zohorna, R. Kousal – M. Kaut, A. Musil, Paulovič – Vondráček, Poulíček, Mandát. Trenér: Zadina.
HC Oceláři Třinec: Kacetl – Marian Adámek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Polášek, Šenkeřík – Hrehorčák, Čacho, Dravecký – M. Růžička, Helewka, D. Voženílek – L. Hudáček, Cienciala, Daňo – Kurovský, P. Vrána, Miloš Roman. Trenér: Moták.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME