25.04.2023

Sparta hostí Plzeň!

FC Viktoria Plzeň

Redakce O2 TV Sport

Jeden ze zápasů jara samozřejmě nabídne O2 TV Sport i včetně veškerého servisu. Plzeň míří na Letnou, středeční studio s moderátorem Michalem Hrdličkou začíná v 19.00 hodin.

V multidimenzi můžete na O2 TV Fotbal sledovat ostatní souboje. „Ještě před začátkem hlavního programu si v sestřizích připomeneme úterní zápasy a také se podíváme na rozehrané středeční duely,“ podotkl Michal Hrdlička.

Úterý 25. dubna od 19.30 hodin: AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň

Sparta patnáct kol za sebou neprohrála, v posledních dvou ligových zápasech ale remizovala. „S Plzní to bude fyzicky náročný zápas, soupeř má dobré standardky a protiútoky. Dvakrát po sobě jsme remizovali, s tím ve Spartě nejsme spokojeni, protože pokaždé jdeme za vítězstvím,“ vyhlásil asistent trenéra Pražanů Lars Friis.

Letenští jako jediní na jaře v lize neprohráli a od říjnové porážky na Slavii nenašli přemožitele v 18 soutěžních zápasech. Na podzim zvítězili v Plzni 1:0 a vyhráli teprve druhý z posledních 10 vzájemných ligových duelů. „Musíme zase začít vítězit. Zaměřili jsme se na detaily, zejména v ofenzivě,“ dodal.

Plzeň venku v lize čtyřikrát po sobě nezvítězila, z toho třikrát prohrála. „Spartě se v jarní části mimořádně daří. Doma jsou velmi silní. Jestli tam chceme uspět, musíme podat vynikající výkon. Naše sebevědomí může jít po výhře nad Zlínem trošku nahoru a do utkání na Spartě můžeme jít s čistou hlavou. Chceme tam uspět a ještě víc se přiblížit Spartě a Slavii. Zápas ukáže, jak se bude vyvíjet zbytek sezony,“ uvedl kouč Viktorie Michal Bílek, jenž v minulosti působil ve Spartě jako hráč i trenér.

Viktoria vyhrála dvě z posledních tří kol. „Pokud na Spartě vyhrajeme, jsme znovu ve hře o nejvyšší příčky. Pokud by se to nepovedlo, už je téměř nemožné ligu vyhrát. Znovu se budeme soustředit na to, abychom byli velmi pozorní v defenzivě, ale musíme být i odvážní. Jednoznačně odvážnější než na Slavii při březnové prohře 1:2. Věřím, že středeční utkání bude úplně jiné,“ uzavřel.

„V úvodu našeho předzápasového studia o utkání na Spartě pohovoří Jindřich Staněk, asistenta kouče Pavla Horvátha vyzpovídá reportér Vladimír Grebennikov. V elektronické tužce spolu s experty Jakubem Podaným a Janem Rezkem rozebereme, jak Slovácko rozebralo ofenzivu Sparty, o jejíž sestavě promluví asistent trenéra Luboš Loučka,“ doplnil Michal Hrdlička.

Středeční program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME