22.02.2024

Souboj o čtyřku vrcholí: Motor vyzve Vervu

Banes Motor České Budějovice

Redakce O2 TV Sport

Kdo napřímo postoupí do čtvrtfinále play off? První tři týmy jsou jasné, na čtvrtou pozici se ale tlačí další a mezi ně patří České Budějovice i Litvínov, které se utkají v předehrávce 48. kola Tipsport extraligy. Předzápasové studio začne v 17.00 hodin s moderátorem Janem Velartem.

Jihočeši vyhráli jediné ze čtyř posledních odehraných utkání. V neděli se doma proti Mladé Boleslavi brankově neprosadili – Středočechům podlehli 0:1. „Zápas rozhodla jedna naše chyba, kdy jsme bohužel faulovali a v oslabení dostali gól. Hostující gólman chytal skvěle. Snažili jsme se tlačit puky do branky, tým šlapal, ale něco nám tam chybělo. Jak jsme strašně moc chtěli, tak nám chyběl klid v zakončení a nebyli jsme tak efektivní. Mužstvo makalo, ale ten krok se nám bohužel zase nepodařilo udělat. Ještě zbývá pár zápasů, několik bodů ve hře je a popereme se o to,“ poznamenal hlavní kouč Motoru Ladislav Čihák.

Motor ve své aréně ve dvou utkáních po sobě nebodoval. „Hlavně bychom neměli začít jančit. Celý rok hrajeme dobře a už jsme mnohokrát ukázali, že umíme dávat góly. V pátek jsme jich dali sedm, takže stačí pracovat na detailech,“ pronesl pro klubový web útočník Brant Harris.

Litvínov je v aktuální tabulce Tipsport extraligy šestý, z pěti uplynulých utkání se mu podařilo vyhrát jediné. V neděli nestačil na Třinec, na jeho ledě prohrál 2:5. „Měli jsme dobrý nástup do utkání. Nemyslím jen vstřelenou branku, ale v průběhu celé první třetiny jsme hráli velmi dobrý hokej. Bohužel efektivita byla na straně domácích. Nechci dělat generála po bitvě, ale podle mého názoru jsme potřebovali dát gól na 2:0 nebo 3:0. Utkání by se pak vyvíjelo jinak. Domácí byli jednoznačně lepší v produktivitě,“ řekl po utkání litvínovský kouč Karel Mlejnek.

Severočechům se na České Budějovice poměrně daří, ze šesti uplynulých duelů jich pět vyhráli. „V této fázi sezony jsou těžké všechny zápasy. Snažíme se hrát jednoduchý a poctivý hokej,“ uvedl útočník Andrej Kudrna pro www.hcverva.cz.

Začátek studia: 17.00 hodin. Moderátor: Jan Velart. Expert: Václav Nedorost. Komentátoři: Viktor Maudr a Tomáš Zetek. Reportér: Jakub Koreis.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME