11.02.2024

Slavia nakonec zvládla přestřelku s Jabloncem

SK Slavia Praha

Redakce O2 TV Sport

Gólové hody si užilo přes 17 tisíc fanoušků v Edenu, kde Slavia hostila Jablonec. Severočeši dokázali v dramatickém duelu třikrát vyrovnat, na trefu Jurečky ze sedmé minuty nastavení nemohli stihnout najít odpověď.

Slavia vydřela páté ligové vítězství za sebou a z druhého místa v tabulce nadále ztrácí pět bodů na obhájce titulu Spartu. Jablonec z posledních tří kol získal pouze jeden bod a je dvanáctý.

Slavii vstup do jarní části sezony vyšel! Díky gólu Václava Jurečky v závěru nastavení slaví sešívaní důležitou výhru 4:3 nad Jabloncem. Co říká trenér Slavie Jindřich Trpišovský na inkasované góly? „Vždycky tam byla trochu individuální chyba, ale Jablonec ty situace vyřešil skvěle. A to hlavně první a třetí gól. Když chcete hrát nahoru, tak se nějaká okna otevřou. Dneska jich tam na naší straně bylo moc, sešlo se to ale i s kvalitou Jablonce. Před zápasem jsem hráčům říkal, aby mysleli na lidi. Aby udělali zápas zajímavý i pro ně a nehráli pouze na výsledek. To se nám povedlo na maximum,“ zhodnotil v rozhovoru s Terezou Kubíčkovou.

Conrad Wallem pomohl dvěma góly Slavii k vítězství a odnesl si za svůj výkon cenu pro hráče utkání: „Celý tým si to zaslouží, ale nejdůležitější bylo zvítězit. Byl by to špatný pocit tu stát, kdyby zápas skončil 3:3. Ten poslední gól? Nejlepší pocit na světě.“

Jablonec sahal po senzačním bodu na půdě Slavie. V závěru prodloužení však neubránil rohový kop sešívaných a nakonec prohrál 3:4. „Předvedeme na Slavii výborný výkon, vstřelíme tři branky a dostaneme v poslední minutě gól. To určitě mrzí. V kabině jsem klukům teď řekl, aby na to zapomněli. Jestli s takovým výkonem nastoupíme v sobotu, tak budeme úspěšní,“ věří jablonecký trenér Radoslav Látal.

Jak hodnotí zápas se Slavií jablonecký Jan Chramosta? „Jsem rád, že jsem přispěl týmu tím vyrovnávacím gólem. Začátek byl docela bláznivý, ale teď odjíždíme dost zklamaní. Na tom hřišti jsme nechali duši. Bohužel během poslední situace to tam nějak dotlačili. Ty velký týmy to v těch závěrečných minutách dokážou,“ uvedl.

SK Slavia Praha – FK Jablonec 4:3 (3:2).
Branky:
3. a 11. Wallem, 24. a 90.+7 Jurečka – 5. Čanturišvili, 14. Chramosta, 48. Martinec. Rozhodčí: Starý – Kubr, Machač – Volek. Žluté karty: Holeš, Tijani, Schranz – Kratochvíl, Hanuš, Nebyla. Diváci: 17 202.
SK Slavia Praha: Mandous – Masopust (65. Schranz), Ogbu, Holeš – Douděra (82. Tomič), Oscar, Ševčík, Wallem (65. Zmrzlý) – Provod (65. Van Buren) – Chytil (78. Tijani), Jurečka. Trenér: Trpišovský.
FK Jablonec: Hanuš – Štěpánek (59. Houska), Tekijaški, Polidar – Černák (46. Kanakimana), Kratochvíl, Nebyla, Čanturišvili – Martinec (84. Hübschman) – Pleštil (69. F. Souček), Chramosta (69. Drchal). Trenér: Látal.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME