17.02.2024

Plzeň ovládla duel s Karlovými Vary pod otevřeným nebem

Hockey Outdoor Triple

Redakce O2 TV Sport

Výjimečné hokejové utkání mohli zhlédnout fanoušci na O2 TV Sport. Ve Vogtland areně – v doskočišti skokanského můstku v německém Klingenthalu – dokázala Plzeň vyhrát nad Karlovými Vary 5:2. Zápas si přímo v Sasku nenechalo ujít 13 000 fanoušků.

„Podali jsme velmi dobrý výkon, dali jsme gól v oslabení, přesilovce i pět na pět, takže spokojenost. Nabádáme kluky, aby hodně stříleli, dneska to plnili a napadalo to tam. Krásná kulisa, diváci skvělí, byl to zážitek,“ pochvaloval si hru i speciální zápas kouč Petr Kořínek v rozhovoru s Terezou Kubíčkovou.

Jakub Lev si i poslepu v putovních brýlích pochvaloval výhru Plzně v open air, které už zažil i v Brně: „Fantastická kulisa, naši i karlovarští fanoušci. Překvapilo mě, jak byl dobrý led.“ A kdo by mu hlásil zprávy o případném porodu?

Plzeň korunovala zážitek z open air souboje proti Energii výhrou. Brankář Samuel Hlavaj ho odchytal s kulichem připevněným k masce. Nebyl to pro něj nezvyk? „Je to jen taková ozdoba na zpestření zápasu. Osvětlení bylo pro mě trošku těžší, někdy, když jsem vyhodil puk moc vysoko, tak jsem ho na chvíli v tom lese za mantinelem ztratil.“

„Plzeň měla lepší pohyb a výraznější sebeprosazení v situacích jeden na jednoho, to hru buď tvoří, nebo boří, nám ji to dnes bořilo. Střídání Frodla bylo po naší komunikaci, nemáme předkolo jisté a potřebujeme ho mít v co nejlepší fyzické i mentální kondici. V dalších zápasech se budeme snažit fanouškům předvést reparát,“ slíbil kouč Václav Eismann v interview s Janem Hrabalem.

Open air zápas byl podle kapitána Karlových Varů Jiřího Černocha krásným zážitkem: „Bohužel tím naším hokejem jsme si to strašně zkazili. Chceme hrát jednoduše, ale tři z pěti gólů jim namažeme. Nezasloužili jsme si vyhrát. Je to složité období, doufám, že se zvedneme. Tým na to máme, musíme dělat věci, co máme, a nesmíme si za každou cenu chtít hrát na hokejisty.“

Open Air duel mezi Karlovými Vary a Plzní byl pro Reného Hradila už 896. odpískaným zápasem v Tipsport extralize. „Chtěl bych pískat co nejdéle, ale uvidíme. Už mám nějaké roky a mladší by to měli převzít,“ usmíval se. A na které zápasy vzpomíná nejraději?

HC Energie Karlovy Vary – HC Škoda Plzeň 2:5 (1:1, 0:2, 1:2).
Branky a nahrávky:
3. Kružík (Dlapa), 51. Bartejs (Jiskra) – 1. Indrák (Holešinský), 28. Holešinský (Schleiss), 33. Schleiss, 43. Lev (Holešinský, Schleiss), 46. Laakso. Rozhodčí: Hradil, Šindel – Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 13 000.
HC Energie Karlovy Vary: Frodl (46. Habal) – Huttula, Bartejs, Stříteský, McFadden, Havlín, Mikyska, Dlapa – O. Procházka, Černoch, Jiskra – O. Beránek, Gríger, Rachůnek – Koffer, Hladonik, Kangasniemi – Kružík, Kofroň, Váňa. Trenér: Eismann.
HC Škoda Plzeň: Hlavaj – Zámorský, Malák, Bučko, Piskáček, Dujsík, Laakso, Kvasnička – Schleiss, Indrák, Holešinský – Lev, Mertl, Šiler – Rekonen, Benák, Pour – Jansa, Soukup, Matýs. Trenér: Kořínek.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME