12.02.2024

Pardubice míří do Plzně

HC Škoda Plzeň / Marek Švamberg

Redakce O2 TV Sport

Hokejový program na O2 TV Sport obohatí pondělní předehrávka Tipsport extraligy mezi Plzní a Pardubicemi. Předzápasový program, kterým provede moderátor Jan Velart, začne v 17.00 hodin.

Plzeň po sérii šesti proher v posledním utkání před reprezentační přestávkou vyhrála doma nad Karlovými Vary 4:3. „Bylo to hrozně těžké utkání. Celkově to vyrovnané, my jsme museli dvakrát dotahovat. Před třetí třetinou jsme pohrávali 1:2, hrozně těžká situace pro nás, takže velký kredit pro tým do kabiny. Bylo to vyhecované, oba týmy body potřebují, my jsme strašně rádi za vítězství,“ pověděl po utkání Petr Kořínek, hlavní kouč Západočechů.

Od roku 2022 se povedlo Západočechům uhrát doma s Pardubicemi jediný bod. „V poslední době jsme dávali pouze gól dva za zápas, což si myslím, že je největší chyba. Už jsme si vyzkoušeli, že když plníme, co máme, můžeme hrát s kýmkoliv v extralize. A je třeba proměňovat šance, což je alfa a omega hokeje, to když se nám bude dařit, tak budeme úspěšní,“ uvedl pro klubový YouTube kanál Jakub Lev.

Dynamo, které vládne tabulce, prohrálo uplynulé dvě utkání, nejprve doma se Spartou 1:3, přes „reprepauzou“ v Olomouci 1:2. „Je náročný program, což nás trošku doběhlo. Máme i nějaké marody, takže pauzu, která teď následuje, využijeme co nejlépe a vrátíme se do toho zase zpátky,“ řekl po posledním extraligovém utkání asistent trenéra Vít Černohous.

Zajímavostí utkání, že oba týmy nedávno čile měnily hráče: Dominik Pavlát a obránce Michal Houdek přišli do Dynama, Opačným směrem putovali Milan Klouček a Martin Bučko, který už se v plzeňském dresu dokázal gólově prosadit. V kádru Plzně působí také pardubický odchovanec Ondřej Matýs.

„S expertem Jakubem Koreisem probereme výměny v týmu Plzně v závěru přestupního období, u Dynama se zaměříme na jeho defenzivu,“ poznamenal Jan Velart s tím, že reportérka Tereza Kubíčková před zápasem pohovoří s Jakubem Lvem a Liborem Hájkem.

Pondělní program Tipsport extraligy

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME