22.02.2024

Nenechte si ujít východočeské derby!

HC Dynamo Pardubice

Redakce O2 TV Sport

Tento souboj poutá pozornost za jakýkoliv okolností! Pardubice versus Hradec Králové. Domácí míří za vítězstvím v dlouhodobé soutěži a touží porazit rivala i počtvrté v tomto ročníku. Předzápasový servis začne moderátor Jan Homolka podávat v 17.15 hodin.

Utkání je dávno vyprodané. Dynamo do něj jde s bilancí 12 získaných bodů z posledních čtyř odehraných utkání, ve středu porazilo v dohrávce 24. kola Karlovy Vary.

„Bylo by moc hezké udělat rekord a zůstat první v tabulce, to je náš cíl. Myslím si ale, že je důležité soustředit se na naše výkony. Loni taky Boston udělal rekordy a vypadl v prvním kole. To bych nechtěl, aby se nám stalo. Je potřeba jít postupně, hrát týmově a dělat věci, které po nás trenér chce,“ podotkl Libor Hájek, obránce Pardubic.

Dynamo, které se doma představí počtvrté za sebou, před vlastním publikem třikrát za sebou vyhrálo. „Určitě to bude hezký zápas. Doma jsem ještě proti Hradci nehrál, fanoušci nás podpoří a těším se. Bude to masakr. S hodně fanoušky v aréně mám nějaké zkušenosti, ale tohle je hrozně příjemné,“ doplnil.

Hradec Králové půjde do utkání s bilancí tří výher v posledních čtyřech odehraných zápasech. Mountfield je v tabulce osmý a v závěru základní části bude usilovat o udržení pozice, aby v předkole play off začínal doma.

V neděli dokázal zvítězit v Karlových Varech 3:0, nyní vyhlíží východočeské derby. „První věc je nefaulovat, nemít hodně vyloučených. Pardubice jsou v přesilovkách strašně silné, takže to si musíme pohlídat. A také musíme hrát náš hokej, být aktivní. Všichni do toho dáme všechno, dáme do toho úsilí a nasazení a věřím, že se to podaří. Všechny tři zápasy s nimi byly vyrovnané,“ pronesl asistent trenéra Tomáš Hamara.

„S experty Romanem Málkem a Jiřím Tlustým probereme úspěšné tažení Dynama základní částí, u Mountfieldu se pobavíme o jeho defenzivě,“ poznamenal moderátor Jan Homolka s tím, že reportérka Tereza Kubíčková vyzpovídá Lukáše Sedláka a Tomáše Pavelku.

Páteční program Tipsport extraligy

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME