17.02.2024

Karlovy Vary vyzvou Plzeň pod širým nebem

O2 TV Sport

Redakce O2 TV Sport

Tak tenhle zápas si nesmíte nechat ujít! 104. západočeské derby v rámci české extralize se odehraje na stadionu pod skokanským můstkem v německém Bad Klingenthalu. Kdo zvítězí v tomto mimořádném duelu? To se začneme dozvídat od 16.15 hodin, kdy začne studio O2 TV Sport pod taktovkou moderátora Jana Homolky přímo ze Sparkasse Vogtland Areny.

Západočeši v pátek absolvovali trénink přímo na místě, aby si „osahali“ místní prostředí a nasáli atmosféru výjimečného souboje. „Tuto speciální akci nikdo z nás nezažil. Víme, že vzor je za mořem. Je zde parádní prostředí. Rozhodne, kdo se těmto specifickým podmínkám dokáže více přizpůsobit,“ prohlásil trenér Václav Eismann.

Sedmačtyřicetiletý Eismann se stal hlavním trenérem začátkem února, kdy u týmu po téměř dvou letech skončil na této pozici David Bruk. Premiéra mu vyšla: Karlovy Vary zvítězily nad Mladou Boleslaví 4:1.

„Led má svoji kvalitu a mohou rozhodnout detaily. Věřím, že budeme připraveni. Potřebujeme bodovat, a kdybychom sem šli nastavení tak, že je to v první řadě show, tak bychom moc šancí neměli,“ podotkl s tím, že jeho tým dokázal Plzeň v sezoně porazit.

V posledním duelu se musel obejít bez Lukase Zetterberga, stejně jako obránce Lukáše Pulpána. Po delší době naopak naskočil Ondřej Dlapa. Otazník tak zůstává nad startem Michala Plutnara, který s týmem absolvoval předzápasový páteční trénink v Klingenthalu, ale proti Mladé Boleslavi na ledě chyběl.

Plzeňští si poprvé specifické podmínky vyzkouší na předzápasovém rozbruslení. „Prostředí bude jiné, ale je to samozřejmě derby. Všichni se na něj těšíme – chceme bodovat! O motivaci máme postaráno, to je jasné. Věříme, že uspějeme, byť se jedná o zápas jako každý jiný,“ uvedl hlavní kouč Škody Petr Kořínek.

O2 TV Sport připravuje k výjimečnému duelu třičtvrtěhodinové studio. „S experty Jakubem Koreisem a Romanem Málkem se ohlédneme za historií utkání českých týmů pod otevřeným nebem. Zhodnotíme změnu na karlovarské střídačce, u Plzně se zaměříme na její brankáře,“ poznamenal Jan Homolka.

Do studia dorazí i jeden z organizátorů Petr Macholda, samozřejmě nebudou chybět ani rozhovory. „Reportérka Tereza Kubíčková vyzpovídá plzeňského Jana Piskáčka, otázkám Jana Hrabala bude čelit rozhodčí Jakub Šindel. Fanouškům řeknou své pocity z výjimečného utkání také Dominik Frodl a Jiří Černoch,“ dodal.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME