19.09.2023

Borussia míří do Paříže

Paris Saint-Germain FC

Redakce O2 TV Sport

Startuje Liga mistrů! Fanoušci výtečného fotbalu se jistě nemohou dočkat, i v tomto ročníku Champions League se mohou těšit na vrcholné souboje evropského klubového fotbalu. V úterním klání Paris Saint-Germain doma vyzve Borussii Dortmund. Studio s moderátory Petrem Svěceným a Liborem Boučkem začne ve 20.20 hodin.

Úterý 19. září 2023: Paris Saint-Germain FC – Borussia Dortmund

PSG nejde do souboje s Borussií zrovna v ideálním rozpoložení, v Ligue 1 vyhrálo dvě z pěti utkání, to poslední prohrálo 2:3 s Nice. Je nabíledni, že se francouzský šampion ještě ne zcela vyrovnal s odchody hvězd Lionela Messiho a Neymara.

„Co se týče výsledků, nezačali jsme nutně dobře. Ale pokaždé, když jsem někde trénoval, bylo to stejné. Mí hráči musí strávit spoustu informací – jsou velmi vnímaví. Cítím z nich touhu po dobrém výkonu, mám ze svých hráčů radost,“ řekl pro web klubu Luis Enrique.

Na Parc des Princes se jim obvykle daří, z předešlých osmi zápasů v evropských klubových soutěží doma vyhráli šestkrát (6–1–1), Pařížané si tak logicky věří i na Dortmund. „Zápas v Nice nemá se zápasem Dortmundu nic společného, jsou to dvě různé soutěže. Máme velký prostor pro zlepšení, v některých věcech se nám to už daří. Důležité je, co vidí fanoušci, hrajeme dobře, naše tréninky jsou intenzivní, hodně běháme s míčem i bez něj, v tuto chvíli je chování hráčů skvělé,“ dodal.

Borussia o víkendu zvítězila 4:2 ve Freiburgu, v Bundeslize tak ještě nebyla poražena (2–2–0). „Jsme Borussia Dortmund, máme svůj vlastní styl hry a vlastní nápady. Důležité je vyhrát první zápas ve skupině. Proto uděláme vše pro to, abychom ze hřiště odešli jako vítězové,“ vyhlásil kouč Dortmundu Edin Terzić pro www.bvb.de.

V posledních letech se Dortmundu v Lize mistrů nedaří úplně dle jeho představ. V roce 2013 se Borussia propracovala do finále, od té doby nepostoupila do čtvrtfinále. „Čeká nás jeden z nejatraktivnějších soupeřů v Lize mistrů. Nechceme si jen hrát, chceme soutěžit s nejlepšími. Jde o to, abychom podali opravdu dobrý výkon. Jsme dostatečně sebevědomí, abychom řekli, že se tohoto úkolu zhostíme proti jednomu z favoritů na vítězství v Lize mistrů. Dokázali jsme, že dokážeme porazit týmy, které hrají o titul,“ uzavřel.

„S experty Jakubem Podaným a Františkem Strakou probereme závěr minulého ročníku Bundesligy a jak Borussia promarnila zisk titulu, u PSG rozebereme, co nabízí Mbappé kromě rychlosti,“ poznamenal jeden moderátorů Petr Svěcený.

Začátek studia: 20.20 hodin. Moderátoři: Libor Bouček a Petr Svěcený. Experti: Jakub Podaný a František Straka. Komentátoři: Václav Pilný a Tomáš Radotínský.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME