23.04.2024

Kdo povede 3:2? Finále pokračuje v Pardubicích

HC Dynamo Pardubice

Redakce O2 TV Sport

Za vyrovnaného stavu 2:2 na zápasy bude ve středu ve vyprodané enteria areně pokračovat finále play off extraligy mezi Dynamem a Oceláři. Předzápasový program začne v 17.15 hodin s moderátorem Janem Homolkou.

Poprvé se bude hrát v případě remízy po základní hrací době do rozhodnutí a nemohou tak přijít ke slovu samostatné nájezdy. Všechna utkání finálové série ale zatím skončila po 60 minutách.

Dynamo v neděli podruhé ve finále vstřelilo Třinci šest branek a srovnalo krok s úřadujícím mistrem, který útočí na pátý titul v řadě. Nyní se chtějí Východočeši poprvé dostat do vedení, se Slezany totiž prohráli první i třetí finálový zápas.

„Jsme rádi, že se domů vracíme za stavu 2:2. Chtěli jsme v Třinci uhrát jeden zápas a to se nám povedlo,“ řekl pardubický trenér Marek Zadina, který dostal od disciplinární komise Tipsport extraligy pokutu 75 000 korun za znevážení jména soutěže, po výhře 6:2.

Pardubice vyhrály osm z posledních deseti odehraných zápasů. „Teď se těšíme na naše skvělé diváky. Série je otevřená a myslím si, že to bude ještě skvělý hokej. Skvělý zážitek pro naše lidi i pro třinecké,“ věří dvaapadesátiletý kouč.

Pardubičtí chtějí navázat na předešlé utkání, což je podle nich cesta k úspěchu. „Musíme se odrazit od posledního odehraného zápasu, hrát stejně a věřím, že to ve středu uděláme,“ řekl útočník Martin Kaut. Pardubice vyhrály pět z minulých osmi vzájemných duelů

Dynamo doma zvítězilo ve dvanácti z uplynulých třinácti duelů. „Musíme bojovat, nechat na ledě srdce a prostě to ubojovat. Nebude to nic jiného než boj,“ doplnil ho obránce Peter Čerešňák.

Zatímco Dynamo v play off vyřadilo Hradec Králové 4:1 na zápasy a Litvínov 4:0, Třinec čeká v play off v sérii utkání číslo 5 už potřetí. S Českými Budějovicemi ho doma prohrál 2:3, Spartu naopak v Praze porazil 3:2.

„Jedeme dál. Zápasy jsou hodně jiné. Občas hrajeme svůj hokej a držíme si to, pak jsou zápasy, které nás srážejí chybičkou nebo v přesilovce,“ řekl obránce Adam Polášek. Třinec po sérii pěti výher prohrál dvě z minulých tří utkání.

Oceláři venku po třech vítězstvích za sebou naposledy neuspěli a prohráli v Pardubicích 3:6. „Uvidíme, jak bude další utkání vypadat. Připravíme se na něj a zase si to rozdáme,“ uvedl útočník David Cienciala. Jeho spoluhráč Patrik Hrehorčák může sehrát 300. zápas v české extralize.

Jan Homolka spolu s experty Romanem Málkem a Jakubem Koreisem zhodnotí dosavadní průběh série. „Porovnáme si, kolik gólů obdržel Třinec v jednotlivých finálových kláních. Dojde také na srovnání brankářů obou týmů,“ uvedl moderátor studia s tím, že reportérka Tereza Kubíčková promluví s Lukášem Radilem, Jan Hrabal vyzpovídá Libora Hudáčka.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME